Sfeerbeeld van het Heldenhuis


Op de site van basisschool Sint-Janneke zal Pathmakers cvba voor Heldenhuis vzw een kleinschalig woonproject voor 12 jongeren met beperking bouwen. De jongeren kunnen hier hun hele leven wonen onder begeleiding van aangepaste zorg, dit i.s.m. vergunde zorgpartner Humival vzw, maar ook met hulp van hun ouders en vele vrijwilligers. 

Met de locatie van hun toekomstig huis nabij het centrum van Eeklo mikken de bewoners en ouders op een sterke sociale inclusie. 

EVR-architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van hun nieuwe thuis. Een gevoel van huiselijkheid is de kern van het ontwerp. Het toekomstige Heldenhuis omvat de verbouwing van het hoofdgebouw van de vroegere kleuterschool en de toevoeging van een nieuw volume.

Het hoofdgebouw van Sint-Janneke is nog in goede staat en zal gerenoveerd worden. Hier zal het daggedeelte geherbergd worden. De andere minder kwalitatieve gebouwen worden afgebroken. Een nieuw volume, waar het nachtgedeelte wordt voorzien, sluit aan op het bestaande hoofdgebouw. 

De positie van het nieuwe Heldenhuis is alvast zorgvuldig gekozen: het vormt een overgangszone tussen woon- en groengebied. 

Kortom: een nieuwe thuis in het groen!